Streaming Audio

Streaming Audio

Sonos en Bose zijn misschien wel de meest bekend spelers op streaming audio gebied vandaag de dag, maar ook met andere merken zoals Bluesound, dynaudio en NAD kunnen wij u een passende HiFi oplossing bieden.

Tegenwoordig is het streamen van audio de manier om naar muziek te luisteren. Deze techniek zorgt ervoor dat je muziek vanaf je smartphone of tablet volledig draadloos kunt afspelen op bijvoorbeeld een soundbar, audioset of speaker. Wat is streaming audio, hoe werkt het en met welke apparaten kan dit?

Wat is streaming audio?

Streamen houdt in dat je muziekbestanden afspeelt op een apparaat zonder dat deze bestanden op dat apparaat staan opgeslagen. Hiermee wordt een techniek bedoeld waarbij een muziekbestand van het apparaat waar het opgeslagen is, stroomt naar het apparaat waar het weergegeven wordt. Bijvoorbeeld: op je telefoon staat muziek van Spotify en deze stream je naar je draadloze speaker. Muziek streamen kan bijvoorbeeld via je thuisnetwerk, Bluetooth en NFC of via AirPlay, dit is afhankelijk van de apparatuur.

Hoe werkt streaming audio?

Het streamen van audio kan via verschillende technologieën, afhankelijk van het apparaat. Bijvoorbeeld via Wi-Fi, Bluetooth, Airplay of NFC.