Retouren en garantie

Artikel retourneren

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom je een artikel of gehele bestelling wilt retourneren. je hebt het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop je of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt.

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. Je kunt hiervoor gebruikmaken van het ons modelformulier voor herroeping (PDF) of het Europees modelformulier voor herroeping (docx), maar bent hiertoe niet verplicht.

Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om je mededeling betreffende je uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

Afhankelijk van het soort artikel geldt een aparte procedure (dit is uiteraard niet verplicht, je kunt zelf kiezen hoe je producten retourneert).

Pakketartikel retourneren

Een pakketartikel is een artikel die door onze pakketvervoerder bij je bezorgd is. Dit is een artikel korter dan 150 cm en lichter dan 25 kg. Als je een dergelijk artikel wilt retourneren volg je onderstaande stappen:

 • Download ons modelformulier en print deze uit. Indien je geen mogelijkheid hebt om te printen kunnen we je dit formulier toesturen. Neem daarvoor contact met ons op.
 • Vul het modelformulier zo volledig mogelijk in en voeg deze toe bij het te retourneren artikel.
 • Het artikel kun je verzenden naar het adres dat op het retourformulier staat. Je bent zelf verantwoordelijk voor de retourzending, inclusief de daaraan verbonden portokosten.

Na ontvangst van je artikel zullen we deze inspecteren en binnen 2 werkdagen inhoudelijk via de mail reageren. Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

U mag het product slechts uitpakken of gebruiken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of u het wenst te behouden. Denk daarbij aan de mogelijkheden die u ook in een fysieke winkel hebt. In de zogenaamde fysieke winkel kunt u geen kroket bakken in de friteuse en kunt u geen wasje draaien in de machine. Ook kunt u zogenaamde blister verpakkingen niet openen. Als u een product voor meer gebruikt dan noodzakelijk is om te bekijken wat u er mee kunt doen, dan levert dit waarschijnlijk een waardevermindering op. Het artikel dient als nieuw te worden geretourneerd zodat wij het ook weer als nieuw kunnen verkopen.

De volgende artikelen kunnen niet geretourneerd worden:

 • Artikelen die vanwege de hygiëne niet geruild kunnen worden, zoals (in-ear) headsets, stijl- en krultangen, tandenborstels en massage-, scheer-, of epileerapparaten waarvan de verpakking is geopend.
 • Producten die reeds geregistreerd of aangemeld zijn voor cashback-acties, kortingsacties, geld-terug acties of andere acties.

Tv’s kunnen worden beoordeeld op beeld en geluidskwaliteit. Dit is in maximaal 2 uur te beoordelen. Wij kunnen tv’s uitlezen op brand/draaiuren. Geretourneerde tv’s met meer dan 2 draaiuren worden niet geaccepteerd. Dit wordt gezien als onnodig gebruik. Hetzelfde geldt voor het bevestigen van een tv aan de muur e.d. dit is ook niet toegestaan.

Transportartikel retourneren

Heb je een artikel dat via onze transporteur bij je bezorgd is en wil je deze retourneren? Neem dan telefonisch contact op met onze klantenservice. Als wij je artikel moeten ophalen, dan kost dit € 39,-.

Terugbetaling

Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief eventuele standaard verzendkosten voor de heenzending, onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van je beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Indien je slechts een deel van je bestelling retour stuurt dan worden de kosten voor levering niet teruggestort. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; in ieder geval zullen er voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

Je dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop je het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.

Artikelen die niet geruild kunnen worden

De volgende artikelen kunnen niet geretourneerd worden:

 • Artikelen waarvan de sealing/bliserverpakking gebroken is, zoals:
  • Hygiëne producten; oordopjes, scheerapparaten, headsets, e.d.;
  • Software en audio- en video-opnamen.
 • Artikelen die overeenkomstig jouw specificaties zijn aangepast, zoals het verlengen van de aan-/afvoerslang, het veranderen van de draaideurrichting van een koelkastdeur, het inbouwen van apparatuur.

Voor het beoordelen van verbruiksartikelen (zoals cartridges, toners, batterijen, reinigingsproducten) is het niet nodig om ze uit te pakken. Doe je dit toch, dan zijn deze producten vaak niet meer te verkopen en is de waardevermindering 100%.

Heb je toch nog vragen over het retourneren? Neem dan contact met ons op.